Rijswijker gewond bij straatroof, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Rijswijker gewond bij straatroof, politie zoekt getuigen

Rijsiwjk - Een 19-jarige jongen uit Rijswijk raakte maandag 19 september gewond toen hij op de Martin Campslaan door drie personen werd belaagd. Vermoedelijk wilden zij het slachtoffer beroven. De politie zoekt getuigen.

De 19-jarige liep omstreeks half tien ‘s avonds vanaf de bushalte op de hoek van de Sir Winston Churchilllaan en de doctor H.J van Mooklaan naar een flat aan de Martin Campslaan. Onderweg naar de flat zag hij drie jongens lopen. De jongens verdwenen uit het zicht, maar op het parkeerterrein bij het flatgebouw doken de drie jongens plotseling weer op.

Een van hen greep het slachtoffer van achteren beet, waarna een gevecht ontstond. De 19-jarige kwam ten val, waarna hij meerdere klappen kreeg en zijn zakken werden doorzocht. Omdat passanten reageerden op het hulpgeroep van het slachtoffer gingen de daders er zonder buit vandoor. Het slachtoffer bleef op straat achter met verwondingen aan zijn gezicht en handen.

Bivakmuts
De politie van Bureau Rijswijk onderzoekt de straatroof en is daarbij op zoek naar getuigen. Van de daders is geen goed signalement bekend, maar een van hen droeg een groene bivakmuts. Deze jongen is ongeveer 18 jaar oud en 1.80 lang. Hij heeft een normaal postuur. Ook de vluchtroute van de daders is deels bekend. Na de mislukte beroving gingen zij er vandoor via de doctor H.J van Mooklaan om deze vervolgens over te steken richting de Briandstraat. Getuigen hebben de verdachten ook over de Weidedreef richting de Prinses Beatrixlaan zien rennen. Vanaf daar ontbreek ieder spoor.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.