Straatrovers aangehouden, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Straatrovers aangehouden, politie zoekt getuigen

Zoetermeer - Politieagenten hielden maandag 3 oktober om 17.25 uur in de hal van het politiebureau in Zoetermeer een 17-jarige Zoetermeerder aan voor het plegen van een straatroof. Een tweede verdachte (18 jaar uit Zoetermeer) werd dinsdag 4 oktober om 06.00 uur in zijn woning aangehouden.

De twee verdachten uit Zoetermeer haddden maandag 3 oktober om 15.00 uur een  17-jarige jongen uit Zoetermeer op de Duitslandlaan opgewacht en gedwongen zijn telefoon en geld af te staan. Hierna werd het slachtoffer door de twee jongens gedwongen bij de tramhalte Palenstein in randstadrail lijn 4 te stappen. Nadat het drietal bij de halte Javastraat was uitgestapt werd het slachtoffer gedwongen geld uit zijn woning te halen.
Eenmaal terug in de woning belde de jongen de politie. Bij een ingesteld onderzoek kwam de identiteit van één van de verdachten naar voren. Bij diens woning werd de verdachte echter niet aangetroffen. In de loop van de avond kwam de 17-jarige verdachte naar het bureau waar hij werd aangehouden. De tweede verdachte kon dinsdagochtend worden aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is opzoek naar getuigen. De verdachten zit nog vast.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Powered by Finanznachrichten