Veelpleger zoekt nieuwe wijk | Regio15.nl

Veelpleger zoekt nieuwe wijk

Den Haag/Delft - Een van oorsprong 27-jarige Delftse veelpleger probeerde vrijdag 7 oktober zijn 'geluk' in Den Haag. Ook hier liep het voor hem verkeerd af. Hij werd op heterdaad aangehouden en vastgezet.

Getuigen belden de politie toen zij de man kort na middernacht zagen inbreken in een personenauto op de Frankenslag. Zij gaven door dat de man was weggereden in de richting van de Houtrustweg. Politieagenten zagen de man nog over de Frankenslag fietsen. Toen zij hem zagen,  probeerde de man zich te verstoppen achter een auto. Op het moment dat de agenten hem aanspraken en vastpakte, rukte hij zich los en liet hij zijn fiets vallen. De man rende weg terwijl agenten hem achervolgden. Na een korte achtervolging en zoektocht door de wijk werd de man op de Willem de Zwijgerlaan aangehouden.

Fietstassen vol
De fiets van de man had twee fietstassen. Toen de agenten deze onderzochten, bleek dat er in de tassen diverse navigatiesystemen zaten en enkele autoradio's. De politie nam al deze goederen in beslag.

Doe aangifte!
De politie roept gedupeerden waarvan de afgelopen nacht in de omgeving van de Frankenslag hun auto is opengebroken op om direct aangifte te komen doen. Door inzage te krijgen in deze aangiften kan de politie de bij de verdachte aangetroffen spullen terugbrengen bij de gedupeerden en de zaak verder afronden.

Bekende veelpleger
De nu aangehouden Hagenaar heeft een waslijst van inbraken en diefstallen op zijn naam staan. Hij stond langere tijd in de Delftse top 10 van meetst actieve veelplegers en voor hem gold een persoonsgerichte aanpak die tot doel had de man op heterdaad aan te houden en vast te zetten. Kennelijk besloot de man zijn geluk elders te beproeven en ging hij in Den Haag wonen. Ook hier liep hij wederom in de handen van de politie.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.