Gesignaleerden het haasje | Regio15.nl

Gesignaleerden het haasje

Zoetermeer - Rechercheurs hielden woensdag 5 oktober om 16.30 uur in de Heinenoordstraat een 52-jarige Hagenaar aan. De man moest nog een gevangenisstraf van 87 dagen uitzitten. Op donderdag 6 oktober om 17.00 uur hielden agenten een 43-jarige Zoetermeerder aan die nog een gevangenisstraf van 20 dagen 'tegoed' had.


Uit onderzoek van het speciale EVA-team kwam naar voren dat de 52-jarige verdachte zich mogelijk in een woning in de Heienoordstraat zou bevinden. Eenmaal in de woning troffen de rechercheurs de verdachte aan. De man is aangehouden en naar een politiebureau gebracht.

Agenten zagen tijdens hun surveillance de 43-jarige Zoetermeerder over het Burgemeester Wegstapelplein lopen en wisten dat de man nog een gevangenisstraf had openstaan. De Zoetermeerder werd aangehouden. Beide mannen zitten hun straf momenteel uit.

Evateam
Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.