Brutale sigarettenroof, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Brutale sigarettenroof, politie zoekt getuigen

Den Haag - Vier mannen pleegden dinsdag 11 oktober een brutale sigarettenroof op de Jan Luykenlaan. Omstanders hielden één persoon aan, drie andere verdachten wisten te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

Een 46-jarige leverancier van sigaretten kwam even na tien uur 's ochtends een bestelling afleveren bij een tabakszaak op de Jan Luykenlaan. Toen de man enkele dozen rookwaar in de winkel had afgeleverd en naar buiten wilde gaan, merkte hij dat de winkeldeur van buitenaf met touwen was dichtgemaakt.

Met de nodige moeite wist de man het touw te verwijderen en de deur te openen, waarna hij vier mannen bij zijn bestelbus zag. Zij waren druk bezig om dozen met sigaretten uit de bus van leverancier over te laden in een andere bestelbus, waarmee zij kennelijk naar de Jan Luykenlaan waren gekomen.

Bij het zien van de leverancier kwam een van de verdachten op hem en bedreigde de 46-jarige man met de dood. Deze was echter niet onder de indruk en pakte de verdachte vast. Hierop gingen de drie overige verdachten er met hun bestelbus vandoor.

Omstanders schoten de leverancier te hulp. Samen met de man hielden zij de verdachte vast tot de politie was gearriveerd en hem kon aanhouden. Het bleek te gaan om een 23-jarige Hagenaar. De man is een ‘goede bekende’ van de politie, die nauwe banden onderhoudt met leden van verschillende criminele jeugdgroepen uit Den Haag. Hij kwam in het verleden meerdere keren met politie en justitie in aanraking, onder meer wegens vermogensmisdrijven.

Van de drie andere verdachten ontbreekt vooralsnog elk spoor. Wel heeft de politie de bus aangetroffen, waarin zij reden. De bus bleek gehuurd bij een bedrijf aan de Scheldestraat. Omstreeks drie uur ’s middags is de bus daar teruggebracht door een licht getinte man van ongeveer 24 jaar oud, zo’n 1.60 meter lang en met kort zwart haar. Hij droeg een grijs sportjasje en een blauwe spijkerbroek.

De politie zoekt getuigen van de diefstal én mensen die de gehuurde bestelbus tussen half elf ’s ochtends en drie uur ’s middags hebben gezien. Het gaat om een witte Renault Master met kenteken 6VBV28.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Powered by Steuernachrichten