Recherche onderzoekt diefstal uit afgebrande woning | Regio15.nl

Recherche onderzoekt diefstal uit afgebrande woning

Den Haag - De recherche van Bureau de Heemstraat zoekt getuigen van een mogelijke diefstal uit de woning aan de Wolmaransstraat die 12 december getroffen werd door een brand  Agenten waren snel ter plaatse en hoorden hoe zich een explosie voordeed in het pand. De brandweer is vervolgens met groot materieel ter plaatse gekomen.


Het dak aan de achterzijde van de woning bleek in zijn geheel naar beneden te zijn geschoven. Een 43-jarige bewoner werd aan de achterzijde van de woning aangetroffen. Hij is met, naar het zich toen liet aanzien, zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis Westeinde. Achteraf bleek het letsel mee te vallen. Het letsel bleef beperkt tot enkele kneuzingen en een sneetje in het gezicht. De schade aan de woning en aan de woning van de buren is echter aanzienlijk.

De woning werd bewoond door het slachtoffer, zijn vrouw en kinderen. De vrouw en kinderen waren ten tijde van de brand niet in de woning aanwezig. Volgens de slachtoffers zijn uit de woning geld en sieraden weggenomen. De recherche stelde een forensisch onderzoek in waaruit bleek dat de ontploffing vermoedelijk is veroorzaakt door benzinelucht in de woning.

Tips?
Heeft u informatie die de recherche kan helpen? Personen uit de buurt, bezoekers in die buurt, die ten tijde of kort voor de brand daar geweest zijn, die mogelijk iets over de brand of omstandigheden kunnen vertellen en die nog niet door de politie benaderd zijn, verzoeken wij alsnog met het onderzoeksteam contact op te nemen. Ook vragen we personen die mogelijk iets kunnen vertellen over de weggenomen sieraden in de woning contact met ons op te nemen. Bel 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.