Verdachte (19) meldt zich na uitzending Teamwest | Regio15.nl

Verdachte (19) meldt zich na uitzending Teamwest

Den Haag - Een 19-jarige verdachte meldde zich donderdag 2 februari bij de politie Ypenburg-Leidschenveen. Politie Haaglanden toonde woensdag jl. beelden van deze verdachte in het regionale opsporingsprogramma Teamwest dat op Omroepwest wordt uitgezonden.


Van de man waren via openbare ordecamera's beelden gemaakt. De recherche verdenkt de man van opruiing. Hij herkende zichzelf op tv en nam direct contact op met de politie. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Meerdere aanhoudingen
Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar de ongeregeldheden in de Nieuwjaarsnacht in de omgeving van de Olieslagerslaan/Hopmanstraat, hield woensdag 11 januari drie verdachten - in de leeftijd van 17, 22 en 24 - aan. De teller staat hiermee op zeven.

De jongeren maakten zich schuldig aan meerdere strafbare feiten, waaronder het gooien van zwaar vuurwerk naar politieagenten. Vrijdag 6 januari hield de rechreche een 19-jarige Hagenaar aan. De dag erop, zaterdag 7 januari hield de politie ook al drie minderjarige verdachten aan. Ook deze jongeren - 14, 16 en 16 jaar - afkomstig uit Den Haag maakten zich schuldig aan meerdere strafbare feiten. De identiteit van de jongens kwam door het bekijken van beelden, van camera’s die tijdelijk in de omgeving stonden en verder rechercheonderzoek naar voren. Het rechercheteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.