Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij | Regio15.nl

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij

Delft - Een melding van wateroverlast door de buren leidde donderdagavond 9 februari tot de ontmanteling van een hennepkwekerij in een woning aan de Van Adrichemstraat.


Bewoners van een pand aan de Van Adrichemstraat waarschuwden de politie omdat zij last hadden van waterlekkage, afkomstig van de woning boven hen. De bewoners van het bovengelegen woning waren niet aanwezig. De brandweer was ook ter plaatse en is de woning ingegaan door het bovenlicht in de keuken te forceren. In de keuken zagen zij dat het water uit de waterleiding spoot en troffen zij ook een hennepkwekerij aan. In een andere ruimte van de woning waren de hennepplanten net geoogst. De hennepkwekerij is ontmanteld en 141 hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.