Vier verdachten voor inbraak aangehouden | Regio15.nl

Vier verdachten voor inbraak aangehouden

Zoetermeer/Den Haag - Na een flinke achtervolging hielden agenten dinsdagochtend 14 februari in de omgeving van de Kortestede in Den Haag drie mannen aan, op verdenking van een inbraak in een automatiseringsbedrijf op de Willem Dreeslaan in Zoetermeer.


Later werd bij Bureau Hoefkade nog een vierde verdachte aangehouden. Naar een vijfde medeplichtige is de recherche nog op zoek.

Rond 01.15 uur ging het inbraakalarm van het bedrijf. Terwijl agenten naar het adres gingen, stelden hun collega’s zich op bij mogelijke vluchtwegen. Kort daarna zagen zij op het Prinses Maximaplein een auto met hoge snelheid aan komen scheuren. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de auto meerdere stoptekens. De bestuurder gaf hier echter geen gehoor aan en reed via de A12, Wippolderlaan, Lozerlaan en Melis Stokelaan naar de Kortestede. Daar stopte de auto en ‘spatten’ de vijf inzittenden uiteen. In de omgeving werden er direct drie aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Hagenaar en twee 22-jarige plaatsgenoten. De vierde verdachte en tevens tenaamsgestelde van de auto, verscheen een uur later op het politiebureau aan de Hoefkade om daar aangifte te doen ‘van diefstal van zijn auto’. Hoewel de 18-jarige Hagenaar zich had omgekleed, werd hij herkend als één van de inzittenden van de vluchtauto; ook hij is aangehouden. De recherche van Zoetermeer zet het onderzoek naar de vijfde inzittende voort. In de auto werden behalve inbrekersgereedschap en een bivakmuts ook meerdere laptops aangetroffen. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek; onderzocht wordt ook of de laptops zijn buitgemaakt bij de inbraak in het automatiseringsbedrijf.