Politie houdt derde verdachte aan voor woningoverval | Regio15.nl

Politie houdt derde verdachte aan voor woningoverval

Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer hield dinsdag 14 februari een derde verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval in de Absrechtstraat. Direct na de overval startte de recherche het onderzoek, dit leidde naar de nu aangehouden 18-jarige Rotterdammer.


De bewoner hoorde dinsdag 7 februari omstreeks 21.25 uur dat er werd aangebeld en opende de voordeur. Er stond een man voor de deur die hem de weg vroeg waarop de bewoner probeerde de man uit te leggen waar hij heen moest. Vervolgens stormden twee jongens de woning in en bedreigden hem met een vuurwapen. Zij vroegen het slachtoffer om geld en sloegen hem met het vuurwapen meerdere keren op zijn hoofd. Toen de overvallers de woning verlieten, zag het slachtoffer kans om direct de politie te alarmeren die snel ter plaatse was.

Direct na de overval hield de politie zes verdachten aan. Van deze zes aangehouden verdachten zitten er nog twee vast. Deze 18- en 19-jarige Rotterdammers zullen deze week nog voor de Raadkamer moeten verschijnen. De vier andere verdachten zijn kort na hun aanhouding in vrijheid gesteld. Zij worden niet langer verdacht van betrokkenheid bij deze overval.

De nu aangehouden verdachte wordt vrijdag 17 februari voor de rechter-commissaris geleid.