Gewapende wildplassers | Regio15.nl

Gewapende wildplassers

Den Haag -De politie hield donderdag 16 februari kort voor middernacht een 21-jarige en twee 22-jarige Hagenaars op de Hekkelaan aan. De mannen dronken alcohol op de openbare weg en zorgden voor veel overlast. Een van de Hagenaars was aan het wildplassen. Hij bleek één vuurwapen bijzich te hebben.


Politieagenten zagen in de nabijheid van een speeltuintje de drie mannen staan. Omdat in de afgelopen weken in de directe omgeving enkele gewelddadige straatroven plaatsvonden en het drietal daar wellicht voor in aanmerking kon komen, stelden de agenten een nader onderzoek in. De agenten zagen dat de mannen ook meerdere geopende blikken bier bij zich hadden. Zij reageerden niet direct op specifieke vragen over hun aanwezigheid op deze locatie. De agenten besloten vervolgens om het drietal aan te houden.

Bij een eerste korte veiligheidsfouillering van de verdachten, stuitten de agenten op een bijzondere vondst. Bij de fouillering kwam bij twee verdachten verschillende steek- en vuurwapens tevoorschijn. De politie nam de Hagenaars mee naar het politiebureau. Andere agenten doorzochten de locatie op de Hekkelaan en vonden in de struiken nog een wapen. Het drietal werd direct overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie doorzicht hierna de woningen van de verdachten op de aanwezigheid van meerdere (vuur)wapens. Bij één van de verdachten vonden agenten nog meerdere steek- en vuurwapens en boksbeugels. Ook dit wapentuig werd in beslag genomen. Het drietal zit nog vast. de poliie overlegt met het Openbaar Ministerie omtrent een voorgeleiding voor de rechter-commissaris.