'Schietpartij' mannen aangehouden | Regio15.nl

'Schietpartij' mannen aangehouden

Den Haag - Een 22-jarige Nootdorper en een 25-jarige Leidschendammer zijn donderdagavond 16 februari op de Ypenburgse Stationsweg aangehouden voor hun betrokkenheid bij een mogelijke schietpartij.


De politie kreeg om kwart over elf 's avonds een melding dat iemand op de Veengaarde in Nootdorp schoten zou hebben gehoord. De melder vertelde verder dat de schoten vanuit een auto zouden zijn gelost. De melder gaf het merk van de auto door en vertelde dat hij de auto in de buurt van een hotel aan de Ypenburgse Stationsweg was kwijtgeraakt.

Meerdere politie-eenheden grendelden de wijk Ypenburg af en keken uit naar de bewuste personenauto. Politieagenten zagen vervolgens op de Amachtsweg de bewuste auto rijden en gaven de bestuurder op de Wagenmakerstraat  in Nootdorp een stopteken.

Nadat de auto was gestopt, werden de bestuurder en de inzittende via een zogenaamde autoprocedure uit de auto gepraat. De beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. 

In de auto troffen de agenten een voorwerp aan die de vorm van een vuurwapen had. De politie heeft een uitgebreid onderzoek in gesteld op de Veengaarde, maar er werden geen sporen aangetroffen dat er geschoten zou zijn. De politie onderzoekt wat zich donderdagavond heeft afgespeeld.