Vier verdachten aangehouden voor autodiefstal | Regio15.nl

Vier verdachten aangehouden voor autodiefstal

Den Haag - Tijdens een alcoholcontrole op zaterdag 18 februari op de Houtrustweg ter hoogte van de Laan van Poot in Den Haag hield de politie rond 06.45 uur vier mannen uit Delft in de leeftijd van 16-21 jaar aan op verdenking van het rijden in een gestolen auto.


Een politieagent gaf een personenauto een stopteken om hem vervolgens de fuik in te laten rijden. De bestuurder gaf hier echter geen gehoor aan. In plaats van te stoppen reed hij achteruit weg. Agenten reageerden direct en reden met een personenbus achter de 17-jarige verdachte aan. Hierop verliet de bestuurder de auto en rende weg in de richting van de rioolwaterzuivering. De man sprong over het hek de dichte bossages in. Ondanks de dichte begroeiing vond een van de speurhonden de bestuurder. De verdachte probeerde nog het gevecht met de hond aan te gaan maar verloor. De 17-jarige man werd na behandeling op de spoedeisende hulp overgebracht naar het bureau.

Bij het verifiëren van het kenteken van de auto bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. Hierop zijn de drie overige inzittenden, drie mannen in de leeftijd van 16, 17 en 21 jaar, aangehouden. De recherche van bureau Scheveningen onderzoekt de zaak.