Drie aanhoudingen gestolen auto | Regio15.nl

Drie aanhoudingen gestolen auto

Den Haag - De politie hield zaterdagmiddag 18 februari omstreeks 13.45 uur een 41-jarige Hagenaar en een 34-jarige Rijswijker in de Wiardi Beckmanlaan in Rijswijk aan op verdenking van het stelen van een auto van het merk Audi type S8.


Een 34-jarige Hagenaar werd zondagmorgen 19 februari om 9.30 uur in zijn woning aan de Neptunusstraat in Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Zaterdagmiddag 18 februari stond een 34-jarige man naast het voertuig een broodje te eten. De auto had hij in Rijnsburg van een autodealer meegekregen voor een proefrit. Terwijl de man stond te eten liet hij de motor draaien. De autodief zag toen zijn kans en de man werd onder bedreiging van één van de verdachten van het voertuig bestolen. De verdachte stapte in de geopende auto en reed weg in onbekende richting. Via een track en trace-systeem werd de auto aangetroffen in de Henry Dunantlaan in Rijswijk. Korte tijd later reed de auto weg met daarin de twee mannen. Wederom via track en trace troffen agenten vrij snel de auto geparkeerd in de Wiardi Beckmanlaan aan. Daar startten de agenten een zoekactie. In de nabije omgeving herkenden de agenten de twee mannen en hielden ze aan.

De derde verdachte werd zondagmorgen 19 februari om 9.30 uur in zijn woning aan de Neptunusstraat in Den Haag aangehouden. De recherche onderzoekt zijn betrokkenheid bij het incident. De auto is in beslaggenomen voor sporenonderzoek. De recherche van bureau Loosduinen heeft de zaak in onderzoek.