Aangehouden voor opbouwen hennepkwekerij | Regio15.nl

Aangehouden voor opbouwen hennepkwekerij

Den Haag - Agenten hielden zaterdag 18 februari om 15.00 uur in een woning in de Jan Palachstraat zes verdachten aan omdat zij een hennepkwekerij opbouwden.


Eerder in de week kreeg de politie een tip van een getuige die vermoedens had dat in de woning een hennepkwekerij zou zijn. Agenten namen meerdere malen poolshoogte en kregen het vermoeden dat de woning niet bewoond was. Een energieleverancier voerde vervolgens een warmtescan uit en constateerde een opvallende warmte-uitstoot op de tweede verdieping. Hierop onderzocht de politie de woning.

Agenten hielden de twee bewoners, van 36 en 39 jaar, aan. In de woning waren ook een 25-jarige Haagse, een 42-jarige Delftenaar, een 36-jarige Hagenaar en een 39-jarige Rijswijk. Zij hielpen op dat moment met het opbouwen van de kwekerij. De politie nam alle zes personen mee naar het politiebureau voor verhoor en heeft de zaak nog in onderzoek.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.