Pas op voor babbeltrucs! | Regio15.nl

Pas op voor babbeltrucs!

Den Haag - De politie ontving in de nacht van maandag 20 op 21 februari van bewoners in de Leersumstraat en de Wormerveerstraat de melding dat zij bijna het slachtoffer waren geworden van een babbeltruc.


Rond 00.15 uur belde een kalende man rond de 50 jaar samen met een vrouw met donker haar, rond de 35 jaar en een kat op haar arm, aan bij de woning aan de Leersumstraat. Zij vroegen om geld voor een taxi. De bewoonster deed niet open, maar hoorde hen aan door de deur. Zij wilde hier niets van weten, stuurde ze weg en belde de politie. Kort daarna belde vermoedelijk hetzelfde stel aan bij een woning aan de Wormerveerstraat. Ook hier vroegen zij geld voor een taxi, maar werd het koppel zonder buit weggestuurd. De politie trof de twee niet meer aan in de omgeving.

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de "bank" of de "politie" belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.