Verdachten in Rotterdamse zaak ook verdacht van overval coffeeshop | Regio15.nl

Verdachten in Rotterdamse zaak ook verdacht van overval coffeeshop

Delft - De drie mannen die zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een belwinkel in Vlaardingen op zaterdag 3 december, worden nu ook verdacht van een overval op een coffeeshop in Delft.


Bij de overval op de belwinkel in Vlaardingen op 3 december kwam een 28-jarige man om het leven. Door camerabeelden in de winkel, achtergelaten sporen en informatie uit het buurtonderzoek kwam de politie vier verdachten van de overval op het spoor. Het arrestatieteam werd op dinsdag 31 januari ingezet om drie verdachten, een 23-jarige man uit Delft, een 21-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Tilburg, aan te houden.

Tijdens het onderzoek naar de overval op de belwinkel deden rechercheurs ook onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten bij eventuele andere misdrijven. Daarbij bekeken zij ook beelden van de politie Haaglanden van een overval op een coffeeshop. Deze coffeeshop aan de Kromstraat in Delft werd een dag na de overval op de belwinkel door drie gewapende mannen overvallen. Zij bedreigden het personeel en gingen er vandoor met geld en goederen. Bij deze overval raakte niemand gewond. De mannen die op deze camerabeelden te zien waren, hadden hetzelfde signalement en droegen dezelfde kleding als de overvallers op de belwinkel. Inmiddels worden zij ook officieel verdacht van de overval op de coffeeshop.

Hechtenis
De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft hun voorlopige hechtenis dinsdag 14 februari met 30 dagen verlengd. Het onderzoek wordt voortgezet.  Rechercheurs hebben inmiddels sterke aanwijzingen dat de nog ontbrekende verdachte begin januari in het buitenland om het leven is gekomen bij een misdrijf. Nader technisch onderzoek zal daar zekerheid over moeten verschaffen.   


Noot voor de redactie niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persofficier uit Rotterdam. Deze is bereikbaar via het telefoonnummer 010-8888999.