Pizza 'Canapa' | Regio15.nl

Pizza 'Canapa'

Den Haag - Op de Dierenselaan ontdekten agenten woensdagmiddag 22 februari een hennepkwekerij in een pizzaria. Twee mannen (34 en 36 jaar uit Den Haag) werden aangehouden.


Naar aanleiding van een melding van een henneplucht in het portiek waar ook het restaurant zit, stelden agenten een onderzoek in. Met toestemming van de bewoners controleerden agenten eerst de woning boven het restaurant. Daar troffen ze niks aan, maar kregen – al staande op het balkon aan de achterzijde van het pand – het vermoeden dat de geur van beneden, uit de pizzaria, kwam. Ook dat pand controleerden de agenten, waarbij ze ook in de kelder keken. Ogenschijnlijk werd deze gewoon als opslagplaats gebruikt. In de koelcel aan de achterzijde van de pizzaria ontdekten zij daarna een luik naar een ander, verborgen deel van de kelder. Daar stonden een twintigtal rekken, waarop 34 kilo henneptoppen lagen te drogen. Dit werd in beslag genomen. De twee aanwezige mannen werden aangehouden.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.