Hennepwekerij ontmanteld | Regio15.nl

Hennepwekerij ontmanteld

Leidschendam - Agenten ontmantelden woensdagmorgen 22 februari een hennepkwekerij in een woning aan de Dokter van Ledestraat.


Op verzoek van de politie maakte de energieleverancier een zogenoemde warmtescan  van de woning. Toen het resultaat positief was, verschaften agenten zich toegang tot de woning. Er bleek niemand aanwezig te zijn. Wel troffen de agenten een flinke kwekerij aan: in de woon- en slaapkamer stonden ruim 560 planten klaar om geoogst te worden.

De energieleverancier contstateerde dat er stroom werd gestolen. De kwekerij werd ontmanteld, en de planten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg onderzoekt de zaak.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.