Ik stop voor zebra's! | Regio15.nl

Ik stop voor zebra's!

Den Haag - Politie Haaglanden, gemeente Den Haag, Verkeersadviesbureau SOAB en de Montessorischool hielden donderdag 23 februari van 08.00 en 09.00 uur een verkeersactie: Stop voor zebra’s!


60 leerlingen van de school werkten mee aan de actie op de Zevenwoudenlaan, ter hoogte van de Westergosingel. Deze kruising werd door ouders en leerlingen van de school als ‘gevaarlijk’ bestempeld, omdat niet alle bestuurders stopten voor de voetgangersoversteekplaats (zebra).

Leerlingen spreken automobilisten aan
Leerlingen deelden samen met de politie en twee mensen in zebrapakken bordjes (foto bordje) en flyers uit aan automobilisten. Het bordje kan met een zuignap op de achterruit van de auto worden bevestigd en op de flyer stond informatie over de regelgeving en een prijsvraag. Na het invullen van de antwoorden mogen de leerlingen en automobilisten de flyer bij de politie inleveren. Een automobilist en een leerling krijgen allebei twee entreekaartjes voor het Safaripark de Beekse Bergen.

Kijk naar Verkeer en Meer
Een cameraploeg van TV West maakte een reportage van de actie. Kirsten van Dissel (presentatrice van het TV West verkeersjournaal) interviewde automobilisten en leerlingen over hun veiligheidsgevoel en ervaringen tijdens het naderen en oversteken op een zebrapad. Het item is dinsdagavond 28 februari in het programma Verkeer en Meer bij TV West te zien.

Beekse Bergen
Om de zebracampagne te ondersteunen werd niet alleen het bordje ontwikkeld, maar ook een youtubefilmpje (linkje eronder). Safaripark Beekse Bergen werkte mee aan het filmpje waarin je echt zebra’s kunt spotten, omdat zij dit onderwerp ook erg belangrijk vinden. Zij schenken ook de kaartjes voor onze prijswinnaars.

Vaker buurtacties
Het is belangrijk dat kinderen veilig van en naar school reizen. U wilt toch ook niet bijna uit uw schoenen gereden worden op een voetgangersoversteekplaats? Politie Haaglanden houdt daarom de komende tijd vaker buurtacties bij en met scholen. Samen met de gemeenten blijft zij de boodschap uitdragen: Stop voor zebra’s! U komt toch ook graag veilig thuis? Doordat de kinderen vooraf aan de actie spandoeken maken en thuis over de acties praten, wordt naar verwachting een grote doelgroep bereikt.

Gele zee
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk bestuurders straks met het gele bordje of een sticker door de regio Haaglanden rondrijden om te laten zien dat zij stoppen voor zebra’s. En als de politie ziet dat bestuurders niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats op het moment dat iemand veilig over wilt steken, deelt zij een bekeuring uit. Dat kost een automobilist 340 euro.

Ga voor meer informatie over deze campagne of een gratis bordje naar onze special: ‘Ik stop voor Zebra’s!’ op www.politie.nl/haaglanden