Wederom succes voor Delft in overvallenaanpak | Regio15.nl

Wederom succes voor Delft in overvallenaanpak

Delft - De recherche van politiebureau Delft hield donderdagavond 23 februari een 23-jarige Rotterdammer aan. De Rotterdammer wordt ervan verdacht op zaterdag 3 december een overval te hebben gepleegd op een supermarkt aan de Elzenlaan in Delft.


Destijds drongen tijdens de opening van de gloednieuwe supermarkt twee mannen de winkel binnen. De verdachten bedreigden het aanwezige personeel dat werd gedwongen geld af te geven. Nadat de mannen geld hadden gekregen verlieten zijn de winkel en renden ze weg in de richting van de Van Miereveltlaan. De recherche kwam de Rotterdammer op het spoor nadat zij zaterdag 18 februari succesvol een overval wisten te voorkomen. Een 17-jarige jongen uit Uden en 20-jarige man zonder vast woon of verblijfplaats waren van plan een overval te plegen op de supermarkt maar werden voordat ze hun plan in praktijk konden brengen aangehouden. Na hun aanhouding kreeg ook het onderzoek naar de eerdere overval een nieuwe impuls. Al snel bleek er een verband te zijn. Na rechercheonderzoek werd een arrestatieteam ingezet om de Rotterdammer aan te houden. De nu aangehouden verdachte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij plegen van voorbereidingshandelingen om de plus supermarkt op 18 februari j.l. te overvallen. Eerder werden daarbij al twee verdachten aangehouden.

Focus op overvallen
De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van het korps. Daarom beschikt Politie Haaglanden over een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Daarnaast worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan. In Delft daalde het aantal overvalen in 2011 tot 16. In 2010 waren dat er nog 23. In ruim 30 % kon de recherche een verdachte aanhouden. Een aantal onderzoeken zijn nog niet afgerond.