Overvallenteam Twister houdt verdachten aan | Regio15.nl

Overvallenteam Twister houdt verdachten aan

Rijswijk - Het rechercheteam dat zich richt op overvallen 'Twister' hield maandagochtend 27 februari drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een geweldadige woningoverval aan de Generaal Spoorlaan op vrijdag 10 februari.


Het Arrestatie Team hield een 22-jarige Rotterdammer op zijn verblijfadres aan. Een 27-jarige man is in het huis van bewaring aangehouden waar hij voor een ander delict zit. De man reageerde zo agressief op zijn aanhouding dat hij zich verzetten en uiteindelijk zelfs aan zijn verwondingen geholpen diende te worden in het ziekenhuis. Een 30-jarige Zoetermeerder is in zijn woning aangehouden. De drie verdachten zitten allemaal in beperkingen. In de woningen van de verdachten zijn zoekingen gedaan een deel van de gestolen buit lijkt hier te zijn teruggevonden.

Bij de overval raakte een 22-jarige bewoner lichtgewond. Drie mannen belden omstreeks 13.45 uur aan bij de woning en mishandelden de bewoner die op dat moment met zijn kindje alleen thuis was. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer geschopt en geslagen werd. Het drietal nam enkele koffers en tassen mee met buit.

Direct na de overval startte de recherche een Burgernetactie om getuigen op te roepen. Het Twisterteam was snel ter plaatse om onderzoek te doen in en om de woning. Het rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar de drie aanhoudingen. Het team sluit meer aanhoudingen niet uit.