Wapenvondst in woning | Regio15.nl

Wapenvondst in woning

Den Haag - De politie nam maandag 27 februari bij een inval in een woning aan de Kootwijkstraat en de Grevenbergstraat meerdere vuurwapens in beslag en hield twee verdachten (58 en 66 jaar) aan.


Op basis van verkregen informatie kreeg de politie het vermoeden dat in een woning aan de Kootwijkstraat meerdere vuurwapens zouden liggen. Toen de politie de woning binnenviel vonden agenten twee revolvers, een riotgun, een dubbelloops geweer met afgezaagde onderdelen en een automatisch vuurwapen. Tevens werd een grote hoeveelheid patronen van verschillend kaliber aangetroffen. Bij een tweede zoeking in een woning aan de Grevenbergstraat werd een stroomstootwapen, een revolver en patronen aangetroffen. Twee Haagse verdachten van 66 en 58 jaar werden aangehouden en inverzekering gesteld. Zij worden donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie onderzoekt de herkomst van de aangetroffen vuurwapens en of deze wellicht zijn gebruikt bij criminele activiteiten. Beide verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

Op dezelfde dag vond een voorbijganger op de Transportweg een vuurwapen op straat. Ook dat wapen namen agenten in beslag.