22 aanhoudingen tijdens tramcontrole | Regio15.nl

22 aanhoudingen tijdens tramcontrole

Den Haag - Tijdens een gezamenlijke controle met de HTM op de tramlijnen 11 en 12, rijdend tussen de Delftselaan en de Jacob Catsstraat, hielden politiemensen woensdag 29 februari tussen 15.00 en 21.45 uur in totaal 22 mensen aan. Daarnaast schreven HTM-controleurs 105 processen-verbaal uit aan zwartrijders.


Eén van de aanhoudingen betrof een 35-jarige Hagenaar. Hij moest nog twee boetes betalen met een gezamenlijke waarde van 648 euro. De man kreeg tevens nieuwe bekeuringen voor zwartrijden en openbare dronkenschap. Naast deze Hagenaar werden nog zeven andere personen aangehouden die stonden gesignaleerd voor openstaande boetes.

Elf van de 22 aanhoudingen betroffen mensen die geen geldig identiteitsbewijs konden tonen. Zij mochten het politiebureau weer verlaten met een proces-verbaal op zak. Verder werd een 18-jarige Hagenaar aangehouden voor het met de dood bedreigen van agenten en HTM-personeel. Ook hielden agenten een man aan die werd gezocht voor een inbraak. Tot slot werd tijdens de controle nog een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die illegaal in Nederland verblijft.