Politie stelt onderzoek in naar diefstal uit vrachtwagen | Regio15.nl

Politie stelt onderzoek in naar diefstal uit vrachtwagen

Den Haag/Rotterdam - Medewerkers van cameratoezicht zagen donderdagochtend twee mannen een diefstal plegen in een vrachtwagen. Politieagenten volgden de gevluchte verdachten tot in Den Haag.


Medewerkers van cameratoezicht zagen donderdagochtend 9.15 uur hoe twee mannen zich verdacht gedroegen bij een vrachtwagen aan het Schouwburgplein. Het leek erop alsof zij hadden ingebroken en dozen met goederen aan het verplaatsen waren naar hun personenauto.

De beelden werden doorgezet aan de meldkamer die zag hoe de twee verdachten in hun auto stapten en wegreden.

Politieagenten zagen de twee verdachten al snel rijden op de Schiekade. Op de Stadhoudersweg voldeden de verdachten niet aan een stopteken en ontstond een achtervolging via de A13 richting Den Haag.

Nabij het tankstation bij Delft werd de auto tot stoppen gedwongen, maar de bestuurder wist door een politiebus te beschadigen weg te komen.

De achtervolging werd voortgezet tot in Den Haag. In de wijk Iepenburg verloor de politie de verdachten korte tijd uit het oog. Omstanders wezen de vluchtroute aan waarna het voertuig werd aangetroffen. De verdachten bleken inmiddels gevlucht.

In het voertuig troffen agenten gestolen goederen aan die vermoedelijk afkomstig zijn vanuit de vrachtwagen in Rotterdam. Zowel het voertuig als de aangetroffen goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek door bijvoorbeeld de Forensische Opsporing. De politie Rotterdam-Rijnmond stelt een nader onderzoek in.