Vrouw dupe babbeltruc | Regio15.nl

Vrouw dupe babbeltruc

Den Haag - Met het smoesje van ‘de buurman en zijn kleindochter staan met auto pech in Kijkduin en hebben geld nodig’ wisten een man en een vrouw een 87-jarige vrouw op zaterdag 3 maart omstreeks 17.00 uur een bedrag van bijna 200 euro afhandig te maken.


Het onbekende duo belde bij het huis van het slachtoffer op de Westduinweg aan en vertelde dat de buurman dringend geld nodig had. De vrouw gaf het geld om te helpen. Zij bleef voor het raam staan kijken en zag het stel in een donkere auto stappen. Het viel haar op dat zij in de richting van de Duinstraat reden, terwijl Kijkduin de tegenovergestelde richting is. Hierop belde zij naar de buurman, die gewoon thuis bleek te zijn.

Ook bleek dat hij geen kleindochter heeft. De vrouw kwam er achter dat zij was opgelicht. Uit een door te politie gehouden buurtonderzoek blijkt dat het duo vermoedelijk bij meerdere bewoners heeft geprobeerd met een smoesje informatie te krijgen wie waar woont.

Signalement
Van de man en de vrouw is het volgende signalement bekend:
Verdachte 1: blank man, ongeveer 25 jaar oud, lengte ca. 1.75 meter, kort blond haar met een kuifje aan de voorkant, gekleed in een donkere korte jas met bont kraag. De man sprak accentloos Nederlands
Verdachte 2: blanke vrouw, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, donker stijl haar tot op de schouders, gekleed in een lange donkere jas. Ook zij sprak accentloos Nederlands.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze babbeltruc of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Wapen u tegen babbeltrucs: lees de tips
De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn als er een onbekende voor de deur staat. Het komt namelijk voor dat er personen met slechte bedoelingen zijn die met een babbeltruc - eigenlijk een ander woord voor smoes willen binnen komen bij een bewoner in huis of geld willen aftroggelen.
Tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt, staan op de site van de politie en van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.