Wederom veroordeelde aangehouden | Regio15.nl

Wederom veroordeelde aangehouden

Den Haag - De politie in Den Haag (het EVA-team) hield donderdag 8 maart een 34-jarige man aan die al geruime tijd werd gezocht vanwege een openstaand vonnis. Hij werd 6 december veroordeeld tot een schadevergoedingsmaatregel van ruim 18.000 euro en 183 dagen hechtenis.


Hij had zich een dag voor de uitspraak onttrokken aan zijn detentie. In de afgelopen periode ontstonden tegen de man ook (ernstige) verdenkingen tegen terzake oplichting/diefstal; bij een oudere dame werd een portemonnee weggenomen. Hierbij zag de man nog kans om door listige kunstgrepen met een handlanger, haar pincode te ontfutselen en 600 euro weg te nemen. Deze laatste diefstal speelde zich vlak voor kerst af in winkelcentrum De Hove in Delft. Voor deze verdenking wordt de man nu afzonderlijk gehoord voordat hij alsnog zijn opgelegde straf moet ondergaan.

Kruipruimte
Overigens was de man niet makkelijk te vinden. Uiteindelijk werd hij vandaag in de kruipruimte onder kelderboxen van enkele woningen aan de ZHB-Hoven te Den Haag aangehouden.

EVA-team
Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.