4000 euro beloning voor gouden tip in onderzoek overval | Regio15.nl

4000 euro beloning voor gouden tip in onderzoek overval

Zwijndrecht – Informatie die leidt naar de aanhouding en vervolging van de daders van een woningoverval in Zwijndrecht kan 4000 euro beloning opleveren.


Wat gebeurde er op 4 februari 2010 in Zwijndrecht? Op die dag overvielen drie gemaskerde mannen een bejaard echtpaar in hun woning aan de Uilenvliet in Zwijndrecht. De man raakte hierbij gewond, zijn echtgenote bleef ongedeerd. Nadat de beide slachtoffers in hun eigen woning werden vastgebonden, gingen de drie mannen er met geld en sieraden vandoor. Ze lieten de doodsbange slachtoffers hulpeloos achter. Pas na geruime tijd wist één van zich te bevrijden en werd de politie gewaarschuwd.

Direct nadat 112 gebeld was, startte het Berovingen- en Overvallenteam van de recherche in Dordrecht een uitgebreid onderzoek. De slachtoffers werden gehoord, forensisch rechercheurs gingen op zoek naar sporen, een buurtonderzoek werd uitgevoerd en ook achter de schermen werd volop gespeurd. Het leidde helaas niet tot de aanhouding van de daders. Wel is het het onderzoeksteam duidelijk dat de daders mogelijk uit Rotterdam en/of Den Haag komen.

Politie en Justitie zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer van deze overal weten en die informatie kunnen geven die leidt naar de aanhouding en vervolging van de verdachten. Wie die informatie geeft, kan uiteindelijk 4000 euro op zijn rekening bijgeschreven krijgen. Een telefoontje naar de politie kan een eerste stap in die richting zijn. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht.