38 studenten misdragen zich en worden aangehouden | Regio15.nl

38 studenten misdragen zich en worden aangehouden

Den Haag - Agenten hielden woensdagavond 14 maart in totaal 38 studenten aan nadat zij op het Lange Voorhout een hotel binnendrongen, daarbij vernielingen pleegden en zich onbeschoft gedroegen.


Traditiegetrouw waren de in witte jassen en broeken geklede studenten, van een grote Leidse studentenvereniging, voor hun jaarlijkse etentje in Den Haag. Onderdeel van deze traditie is blijkbaar ook om te proberen het hotel binnen te dringen. Echter, waar dit tot op heden voorkomen kon worden door het hotelpersoneel, slaagde de overmacht aan studenten er deze keer wèl in.

Op hun weg naar binnen, sneuvelde de bril van de portier en vernielde de groep de toegangsdeur. Doordat ze de portier hardhandig omver duwden, raakte hij lichtgewond aan zijn schouder. Eenmaal binnen, drong een deel van de studenten het hotelrestaurant binnen en liet daar hun broek zakken. Inmiddels gewaarschuwde agenten waren met meerdere eenheden aanwezig en hielden de 38 raddraaiers, allen mannen tussen de 19 en 25 jaar, aan. Zij zitten vast op het politiebureau en zullen daar verhoord worden. De recherche onderzoekt de zaak.