Snelle aanhouding na brute kettingroof, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Snelle aanhouding na brute kettingroof, politie zoekt getuigen

Den Haag -Twee nog onbekende vermoedelijk Noord-Afrikaanse mannen trokken donderdagmiddag 15 maart rond 16.20 uur een 69-jarige man in de Doctor J. Presserstraat van zijn fiets en beroofden de man van zijn gouden ketting. Politieagenten die snel ter plaatse waren, konden in de directe omgeving een 27-jarige verdachte aanhouden.


Het slachtoffer fietste die middag over de Dr. J. Presserstraat toen een man het slachtoffer van zijn fiets trok, hem tegen de grond wierp en vasthield. Een tweede man rukte een gouden koningsschakel ketting van zijn hals rukte. Ook probeerde deze verdachte de ringen van de vingers van het slachtoffer te trekken. Uiteindelijk lukt dit niet omdat verschillende buurtbewoners afkwamen op het hulpgeroep van het slachtoffer. De daders gingen er lopend vandoor de Fruinstraat in. Omstanders achtervolgden de verdachten die uiteindelijk wisten te ontkomen toen zij in een voorbijrijdende goudkleurige auto konden springen.

Aanhouding
De politie trof de vluchtauto vlak na de beroving aan op de Paul Krugerlaan. Rond half 6 stapte een 27-jarige Hagenaar de auto in. De politie hield de man aan. De recherche van bureau Loosduinen onderzoekt of deze man betrokken is bij de straatroof. Het slachtoffer raakte bij de beroving lichtgewond.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.