Gewapende winkeldief | Regio15.nl

Gewapende winkeldief

Den Haag - Een 25-jarige Hagenaar is vrijdag 16 maart aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Ambachtsgaarde. De man bleek in het bezit van een vuurwapen. 


Omstreeks 17.00 uur kwamen agenten naar een supermarkt aan de Ambachtsgaarde, waar de verdachte was aangehouden voor winkeldiefstal. Aanvankelijk werkte de man mee en gaf hij een schroevendraaier af, die hij naar eigen zeggen gebruikt had voor het repareren van zijn fiets. Eenmaal buiten wist de man echter te ontsnappen in de richting van de Erasmusweg.

Achtervolging
Verschillende politie-eenheden zetten de achtervolging in. Na korte tijd werd de verdachte weer staande gehouden. Bij de aanhouding gedroeg hij zich fysiek en verbaal gewelddadig.

Vuurwapen
Tijdens de aanhouding kregen de agenten een melding van de wijkagent dat spelende kinderen gezien hadden dat de verdachte tijdens de achtervolging een vuruwapen in de bosjes gooide. Ter plekke gekomen bleek dit inderdaad zo te zijn. De verdacht is in bewaring gesteld. De politie stelt een onderzoek in.