Straatrover (17) aangehouden | Regio15.nl

Straatrover (17) aangehouden

Den Haag - De politie hield zaterdag 17 maart een 17-jarige jongen uit Den Haag aan op verdenking van beroving van een jongen in de omgeving van de Kempstraat eerder die dag.


Het slachtoffer liep vrijdag 16 maart met een paar vrienden vanaf de Brandtstraat in de richting van de Kempstraat toen hij werd aangesproken door een jongen. De jongen vroeg hem hoe laat het was. Het slachtoffer keek op zijn horloge en zei tegen de jongen dat het even over drieen was. Korte tijd later werd het slachtoffer opnieuw aangesproken door dezelfde jongen die hem nogal agressief benaderde en vroeg waarom hij niet de juiste tijd gegeven had. Hij zei tegen het slachtoffer dat hij zijn telefoon moest pakken. Het slachtoffer pakte zijn telefoon en voordat hij het wist was hij door de jongen omver geduwd en ging deze er met de telefoon vandoor. Het slachtoffer raakte door de val gewond aan zijn arm.

Op grond van een door het slachtoffer opgegeven signalement hielden agenten korte tijd later een 15-jarige jongen uit Den Haag aan. Tijdens het verhoor verklaarde deze dat een andere jongen de telefoon gestolen had.

Omstreeks 22.40 uur werd de 17-jarige jongen in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij nog meer straatroven betrokken te zijn geweest.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.