Foutparkeerder rijdt in op parkeerwachter | Regio15.nl

Foutparkeerder rijdt in op parkeerwachter

Den Haag - Een automobilist die dinsdagavond 20 maart op de Regentesselaan werd aangesproken door een parkeerwachter omdat hij zijn voertuig op de fietsstrook had geparkeerd, werd zo boos dat hij vol gas inreed op de parkeerwachter. Deze kon de auto ontwijken, wel raakte de boze automobilist een ander voertuig.


De parkeerwachters zagen rond 22.15 uur hoe de auto ter hoogte van een koffiehuis stond geparkeerd op de fietsstrook. Toen de bestuurder uit het koffiehuis kwam aanlopen, spraken zij de man aan op zijn parkeergedrag. Hierop ontstond direct een discussie, waarmee ook een tweede man zich ging bemoeien.

Uiteindelijk stapte de bestuurder boos in zijn voertuig, zette hem in zijn achteruit en reed hard in de richting van de parkeerwachter. Deze wist de auto te ontwijken, maar de bestuurder raakte met het nog openstaande portier wel een geparkeerd staand voertuig. Hierop reed de bestuurder weg.

Gewaarschuwde agenten gingen in de omgeving nog op zoek naar de auto, maar troffen deze niet meer aan. Ook op het Haagse adres waar de voertuigeigenaar zou wonen, werd de bestuurder op dat moment niet aangetroffen.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.