Zevensprongteam houdt zeven verdachten aan voor pinpasfraude | Regio15.nl

Zevensprongteam houdt zeven verdachten aan voor pinpasfraude

Den Haag - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het criminele netwerk dat zich ophoudt rond de Zevensprong hield woensdag 21 maart omstreeks 16.00 uur zeven verdachten aan op het Spui. De groep hield zich verdacht op rondom een pinautomaten. Het team had sterke aanwijzingen dat zij zich schuldig maakten aan fraude, oplichting en vermoedelijk phishing (internetfraude).


De jongeren, een 16-jarige Hagenaar, vier 20-jarige Hagenaars, een 23-jarige en een 34-jarige Hagenaar, hielden zich op rondom een pinautomaten op het Spui. Het rechercheteam dat de jongeren nauwgezet in de gaten hield kon ze allemaal aanhouden met onder andere behulp van het Parate Peleton dat voor een demonstratie in de binnenstad aanwezig was.

Bij de aanhouding had één van de verdachten meerdere bankpassen in zijn sok en schoen verstopt, een ander had een flinke stapel bankbiljetten bij zich. De verdachten hadden enkele cardreaders bij zich voor diverse banken. Ook zijn bij hun aanhouding een laptop en apparatuur waarmee vermoedelijk passen gekopieerd kunnen worden in beslag genomen. Alle zeven de verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen worden verhoord.

Het rechercheteam
In de zomer van 2011 startte aan Bureau De Heemstraat een rechercheteam om het netwerk en de activiteiten van de criminele jongeren die elkaar ontmoeten rondom het kruispunt de Zevensprong in kaart te brengen. Er wordt zoveel mogelijk informatie over de jongeren verzameld, gebundeld en geanalyseerd. Zodra strafbare feiten worden geconstateerd, volgt strafrechtelijk onderzoek. Dit heeft ertoe geleid dat het team de afgelopen maanden ruim 20 personen aangehouden werden op verdenking van onder andere een kluiskraak in Bemmel, maar ook andere bedrijfsinbraken buiten de regio Haaglanden. Naast bedrijfsinbraken zijn met de aanhoudingen ook enkele straatroven opgelost.