Jerrycans met diesel en gesignaleerd persoon | Regio15.nl

Jerrycans met diesel en gesignaleerd persoon

Den Haag - Een 24-jarige Hagenaar die gesignaleerd stond voor verschillende feiten probeerde donderdagavond 22 maart door in een sloot te springen uit handen te blijven van de politie. Tevergeefs, want hij werd verkleumd aangehouden op de Nijkampvaart.


Politieagenten die in een onopvallende auto surveilleerden, zagen een bestelauto met hoge snelheid door de wijk rijden. De agenten vertrouwden het niet en lieten de auto stoppen.  De bestuurder, een 20-jarige Hagenaar, was erg nerveus toen de agenten vroegen wat hij in de laadbak van zijn auto had liggen.

In de laadbak stonden vier grote jerrycans met ongeveer 30 liter diesel. Hierop besloten de agenten de inzittenden via het bureau te controleren in de politiesystemen. Terwijl de agenten op antwoord wachtten, ging de passagier er vandoor.

De agenten gingen achter hem aan en zagen dat hij op de Visdijk in de sloot sprong en met moeite de overkant bereikte. Toen de agenten waren omgereden, konden ze de natte voetstappen volgen. Op de hoek van de Van Campenstraat en de Nijkampvaart hielden de voetstappen op. Met verschillende politie-eenheden werd naar de man gezocht, die uiteindelijk nat en verkleumd werd aangetroffen achter een auto  in een tuin aan de Nijkampvaart.

De man, een 24-jarige Hagenaar, had een goede reden om uit handen van de politie te blijven. Hij stond namelijk gesignaleerd voor een aantal openstaande boetes. Verder bleek dat hij werd gezocht voor een straatroof in Wassenaar en een zware mishandeling in Laak. Ook moest hij nog DNA afstaan. Hij werd ingesloten.