Grote klopjacht naar daders overval Lidl | Regio15.nl

Grote klopjacht naar daders overval Lidl

Zoetermeer - De politie hield vrijdagavond 23 maart een grote klopjacht naar de vermoedelijke daders van een overval op de Lidl aan het Van 't Hofplein in Zoetermeer. Ondanks de inzet van meerdere politie-eenheden, honden en een helikopter werden de verdachten niet meer aangetroffen.


Kort voor 21.00 uur overvielen vermoedelijk twee gewapende verdachten de supermarkt, bedreigden het aanwezige personeel en namen een goederen mee. De overvallers reden weg in een grijze personenauto, merk oplel, type Astra. Een politie-eenheid die snel ter plaatse was, zag de overvallers wegrijden en startte direct de achtervolging. De verdachten reden via de tunnelbak weg in de richting van de Europaweg. Hierna reden ze richting Centrum-West richting Nederlandlaan, Amsterdamsestraat en rechtsaf naar de Driekant. Ter hoogte van de halte Randstadrail Zoetermeer Stadhuis stapten de overvallers uit de auto en gingen er te voet vandoor richting Engelandlaan. Door een politieagent werd daarbij enkele schoten gelost.

Grote zoektocht
In totaal namen ruim 25 politie-eenheden vanuit de regio haaglanden deel aan de zoektocht naar de daders die te voet de wijk waren ingegaan. Daarbij waren ook politie- en speurhonden, politiebikers en een helikopter. Ook verstuurde de politie een burgernetbericht. Drie verdachten in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar werden aangehouden omdat zij zich hinderlijk op het plaats delict gedroegen. Zij werden later in de avond na verhoor weer heengezonden.

In de wijk werd een 20-jarige Zoetermeerder aangehouden. Hij voldeed aan het signalement van de één van de twee verdachten. Uit onderzoek bleek dat ook hij geen verdachte was en ook deze man werd later in de avond in vrijheid gesteld.

De vluchtauto werd in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. De recherche zet het onderzoek naar de twee verdachten voort en is daarbij op zoek naar getuigen.

Van de twee overvallers is het volgende signalement bekend:
Dader 1: Man lengte 1.75-1.80 mtr. Droeg een zwarte of donkere 3/4 jas met capuchon met daaronder een baseballkap. Hij droeg een zwarte joggingbroek met donkere schoenen.

Dader 2: Man, lengte 1.75-1.80 mtr. Blanke danwel licht getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte Adidas sweater met capuchon. Een grijze joggingbroek en "All Stars" sportschoenen.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.