Jarige getuige helpt politie na beroving | Regio15.nl

Jarige getuige helpt politie na beroving

Den Haag - Minderjarigen beroofden zaterdag 24 maart rond 15.15 uur een 53-jarige Haagse in de Wapenveldestraat van haar boodschappenkar.


Een groepje van jongens en meisjes pestten en duwden haar. Een van de jongens trapte haar karretje om. Vervolgens rende het groepje weg met de kar die ze verderop weer loslieten. Het slachtoffer had de kar weer terug, maar was van meerdere goederen beroofd.

Op aanwijzing van een alerte getuige, hield de politie een groepje minderjarigen in de buurt aan. Op het politiebureau bleek dat deze kinderen in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar de vrouw alleen hadden lastig gevallen, maar niet beroofd. Zij kregen een reprimande voor het lastig vallen van de vrouw. De politie verwacht binnenkort de verdachten van de beroving te spreken.

De getuige zal deze dag niet snel vergeten. Hij was jarig en liet zijn huis vol visite achter om de vrouw en de politie te helpen. Na het opnemen van zijn verklaring op het politiebureau, brachten agenten hem thuis voor het voortzetten van zijn 19e verjaardagfeestje.