Agressieve dronkaard aangehouden | Regio15.nl

Agressieve dronkaard aangehouden

Den Haag - De politie hield zondagavond een 38-jarige Hagenaar die dronken in zijn auto reed. De man reageerde agressief op zijn aanhouding.


Omstreeks 22.20 uur kregen agenten de melding dat een voertuig slingerend op de Segbroeklaan reed. Na het voertuig enige tijd te hebben gevolgd, dwongen zij de bestuurder te stoppen. De man blies 980 ug/l, dat is vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol is. Hierop hielden de agenten de man aan. Hij weigerde mee te werken en verzette zich tegen de aanhouding. De man is vervolgens ingesloten.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 380 euro.