Drie aanhoudingen voor rijden onder invloed en diefstal | Regio15.nl

Drie aanhoudingen voor rijden onder invloed en diefstal

Den Haag - Politie hield dinsdagnacht rond 04.00 uur na een korte zoektocht een 24-jarige Zoetermeerder in de Van Ostadestraat in Den Haag aan voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.


Snel daarna hield de politie ook een 24- en een 26-jarige Hagenaar op de Loosduinseweg aan voor het stelen van geld van de Zoetermeerder. Tegen de 24-jarige Zoetermeerder wordt proces verbaal opgemaakt. De twee Hagenaars zitten nog vast voor verhoor.

Agenten gaven een bestuurder die met sportieve snelheid over de Lijnbaan reed een stopteken. Bij controle werkte de bestuurder welwillend mee. In zijn tas had hij onder andere geld en zijn rijbewijs, dat hij tijdens de controle op het dak van zijn auto legde. Toen de agenten vroegen of hij verdovende middelen bij zich had, nam de bestuurder plotseling de benen. Hij rende via de Terwestenstraat, de Trooststraat en de Heemstraat in de richting van de Van Ostadestraat waar hij uiteindelijk door een van de agenten werd gevonden onder een bestelbus. De Zoetermeerder is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar proces verbaal tegen hem wordt opgemaakt.

Aanhoudingen voor diefstal
De andere politieman keerde tijdens de achtervolging al snel terug naar de auto van de Zoetermeerder. Daar wisten twee mannen, naar later bleek een 24- en een 26-jarige Hagenaar, vanuit hun auto te vertellen dat een voorbijganger iets van het dak van de Zoetermeerder had weggenomen en reden weg. Op het moment dat de Zoetermeerder onder de bestelbus werd gevonden, kwam daar eveneens een auto met twee inzittenden aanrijden. Niet veel later bleek dit dezelfde auto te zijn. De politie is achter de auto aangereden en wist de auto met de twee Hagenaars op de Loosduinseweg te blokkeren. De twee mannen zijn eveneens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering van de verdachten trof de politie bij de 24-jarige Hagenaar een stapel bankbiljetten aan. Of dit de biljetten van de Zoetermeerder zijn, wordt door de recherche van bureau Karnebeek onderzocht. De twee Hagenaars zitten nog vast voor verhoor.