Jongen beroofd van ketting: politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Jongen beroofd van ketting: politie zoekt getuigen

Den Haag - Een nog onbekende persoon beroofde dinsdag 27 maart om 15.15 uur een 12-jarige Haagse jongen in de Darwinstraat op gewelddadige wijze van zijn ketting. De recherche heeft de beroving in onderzoek en zoekt getuigen.


De jongen liep, met een vriendje en zijn broertje, op de Asmasweg in de richting van de Loosduinseweg. Een onbekende man liep het drietal tegemoet en vroeg waar de Gaslaan was. Een uitleg van de route was voor de man niet voldoende. Omdat hij niet uit de buurt kwam, vroeg hij de 12-jarige jongen mee te lopen. De jongen liep samen met de man via de Karel Roosstraat in de richting van de Gaslaan. In de Darwinstraat sloeg de man plotseling zijn arm om de nek van de jongen en dwong hem zijn ketting af te geven. Toen het slachtoffer dit weigerde, bedreigde de man hem met een vuurwapen. De jongen kreeg vervolgens een stomp in zijn gezicht, waarna de man de ketting van zijn nek trok en het slachtoffer op de grond duwde. De man rende met zijn buit weg in de richting van de Loosduinseweg.

Signalement
De man was licht getint, tussen 20 en 25 jaar en ongeveer 1.70/1.75 meter lang. Hij had een normaal postuur, een rond gezicht en kort haar. De man droeg een wit petje, een wit jack/vest, een witkleurige broek en donkere schoenen van het merk Nike. Om de broek zat een felgekleurde riem met de kleuren geel, groen en blauw.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.