Inbrekers keren terug voor auto | Regio15.nl

Inbrekers keren terug voor auto

Den Haag - Twee Hagenaars die vermoedelijk enkele uren eerder hadden ingebroken in een woning aan de Albert Rousselstraat, keerden woensdagmorgen 28 maart rond 04.20 uur terug om ook de auto van de bewoners te kunnen stelen. Agenten hielden het duo aan.


De bewoonster van het pand lag op de bank te slapen toen zij een auto in de straat hoorde stoppen. Toen zij naar buiten keek, zag zij hoe een jongen de ruit van haar auto schoonmaakte. Omdat er bij de inbraak de avond ervoor onder meer ook de autosleutel was gestolen, belde de bewoonster direct de politie via alarmnummer 112.

Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse en troffen in de auto van de twee Hagenaars inderdaad de bij de woninginbraak gestolen autosleutel aan. De jongens van 16 en 18 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de insluitingsfouillering bleek een van hen ook nog een gestolen paspoort bij zich te hebben.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.