Politie zoekt getuigen van babbeltruc | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen van babbeltruc

Den Haag - Drie nog onbekende mannen gaven zich woensdag 28 maart uit als bezorgers en belden aan bij een woning op de Alkemadelaan en vermoedelijk bij nog meer woningen in de buurt.


Toen een 68-jarige bewoner van de Alkemadelaan de deur opendeed, lokte een man die zich uitgaf als bezorger hem met een smoes mee naar buiten. De bewoner vertrouwde het al snel niet en liep de flat in om terug naar zijn huis te gaan. In de flat kwam hij twee andere mannen tegen. Toen hij in zijn woning was, ging de telefoon. De beller zei dat hij van de politie was en dat hij de pincodes van het slachtoffer nodig had. Het slachtoffer geloofde het niet en hing op.Toen ontdekte het slachtoffer dat zijn passen waren gestolen.

Signalement van de verdachten: drie licht getinte mannen, waarvan één groot en gezet. Hij was ongeveer 1.85/1.90 m lang, droeg kort donker haar,  grijs t'shirt met zwarte bies en een donkere broek. Een tweede verdachte was iets kleiner en magerder en droeg een donkere trui en broek.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze babbeltruc of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Hebben ze ook bij u aangebeld? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.