ANPR-succesje | Regio15.nl

ANPR-succesje

Wassenaar - Op de Lange Kerkdam haalden agenten woensdag 4 april een 30-jarige automobilist van de weg, omdat hij zonder geldig rijbewijs reed.


De agenten kwamen de man op het spoor dankzij een ANPR-controle. Hieruit bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal en mocht niet meer verder rijden.

ANPR
ANPR is een computer met een gespecialiseerd softwareprogramma en een daaraan gekoppelde videocamera, die kentekens van passerende voertuigen scant, vastlegt en herkent aan de hand van gekoppelde kentekenbestanden die in het systeem zijn aangebracht. Met deze apparatuur is het mogelijk om kentekens te scannen en te vergelijken met vooraf geuploade hotlisten. Met de kentekens die op deze hotlisten voorkomen is iets "mis". Door opvolging te geven aan een "hit" kan het voertuig worden staandegehouden en de bestuurder worden onderworpen aan een onderzoek. Ook kunnen kentekenbestanden van andere instanties zoals de Belastingdienst en de Douane geladen worden in het systeem.