Met de Pasen in het nieuw | Regio15.nl

Met de Pasen in het nieuw

Delft - Politieagenten hielden donderdag 5 april om 13.20 uur op de Gasthuislaan twee winkeldieven, 28 en 30 jaar en afkomstig uit Lelystad en Almere, aan.


Beveiligers waarschuwden agenten dat zij achter winkeldieven aanzaten en dat zij hadden gezien dat gestolen spullen in een auto werden gelegd. In een parkeergarage troffen de agenten de auto aan echter zonder de inzittenden. Na een korte observatie zagen agenten de vermoedelijke bestuurder aan komen lopen. Ook de bijrijder kwam aanrennen en stapte snel in de auto. Hierna reed de auto, achtervolgd door een politieauto, weg.

Aanhouding
Op de Gasthuislaan controleerden de agenten de auto. In de auto spraken de agenten de twee inzittenden, die broer en zus bleken te zijn, aan en stelden zij een onderzoek in de auto in. In de kofferbak troffen agenten ruim 45 kledingstukken aan die afkomstig bleken te zijn uit meerdere winkels. Ook zagen agenten een geprepareerde tas liggen waarmee de verdachten wilden voorkomen dat het winkelalarm af zou gaan. De kleding en de tas werden in beslag genomen. Aan het bureau bekende de vrouw de diefstal. De twee verdachten zitten nog vast.