Kleine 1000 euro aan openstaande boetes voor dronken automoblist | Regio15.nl

Kleine 1000 euro aan openstaande boetes voor dronken automoblist

Den Haag - Agenten hielden vrijdag 6 april even na middernacht een 28-jarige Zoetermeer aan die te diep in het glaasje had gekeken en nog meerdere openstaande boetes moest betalen.


De man stond met zijn auto midden op de kruising in de Draaistraat geparkeerd. Toen hij een politieauto naar zich toe zag rijden, reed de Zoetermeerder meteen weg in de richting van het Rijswijkseplein. Agenten zetten de achtervolging in en gaven de man een stopteken halverwege de Boerhaavestraat. Nadat de bestuurder was gestopt spraken zij de man aan en kregen zij een vermoeden dat hij had gedronken. Een blaastest bevestigde dit vermoeden.

Aanhouding
Toen de agenten de man aanhielden om een definitieve blaastest af te leggen aan het politiebureau, begonnen de twee inzittenden zich ermee te bemoeien. De agenten spraken de inzittenden hierop aan, waarop de Zoetermeerder zijn kans schoon zag en het op een lopen zette. Hij probeerde op de Goudriaankade zich nog te verstoppen onder een personenbus. Toen agenten hem hadden gevonden, gaf hij zich nog steeds niet over. Met pepperspray wist de politie hem onder controle te brengen en brachten hem naar het politiebureau voor verhoor. Hier blies de man 310 ugl, waar hij een proces-verbaal voor kreeg. Ook bleek dat hij nog voor een kleine 1000 euro boetes open had staan. De man zit nog vast.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).