Betrapt bij inbraak in hennepkwekerij | Regio15.nl

Betrapt bij inbraak in hennepkwekerij

Den Haag - Een 31-jarige Hagenaar en een 25-jarige Leidenaar zijn in de vroege uurtjes van woensdag 25 april aangehouden op verdenking van inbraak. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij op de Wezelrade een hennepkwekerij leeghaalden.


Een oplettende buurtbewoner hoorde woensdagnacht gestommel in een woning aan de Wezelrade en waarschuwde de politie. Toen politieagenten bij de woning zagen hoe een man vanaf het balkon tassen en inbrekersgerei naar beneden gooide, en zij bovendien een sterke henneplucht roken, zetten zij de flat rondom af. Al snel kwamen twee mannen naar buiten, die nog probeerden te vluchten. Tevergeefs, beiden werden aangehouden.

In de woning troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Duidelijk was dat de mannen geprobeerd hadden om de rijpe henneptoppen te stelen. De hennepkwekerij is ontmanteld, alle planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.