Politie ontmantelt hennepkwekerijen in bedrijfspand | Regio15.nl

Politie ontmantelt hennepkwekerijen in bedrijfspand

Zoetermeer - De politie ontmantelde vrijdagochtend 4 mei om 9.00 uur drie hennepkwekerijen in een bedrijfspand in de Wattstraat.


De politie kwam de kwekerijen op het spoor naar aanleiding van meldingen van omwonenden over stankoverlast. In verband met de grootte van het bedrijfspand was het voor Stedin niet mogelijk zelf een warmtescan uit te voeren. Een politiehelikopter vloog boven het pand en constateerde uiteindelijk een afwijkend warmtebeeld. Stedin ging vervolgens met een hoogwerker het dak op. Een sterkte henneplucht bij de ventilatoren bevestigde het vermoeden nog eens. Hierop gingen agenten vrijdagochtend naar binnen.

Diefstal stroom
Het bedrijfspand bestond uit verschillende bedrijfsunits. In drie units trof de politie in werking zijnde hennepkwekerijen. In de eerste unit stonden ruim 1200 volwassen planten. In de andere twee units stonden stekjes (1138 en 1209 stuks). Stedin constateerde ook diefstal van stroom.

Drie aanhoudingen
In het pand hielden agenten twee Rotterdammers (34 en 40 jaar) aan en een 21-jarige man uit Joegoslavië. Hij wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie omdat hij zijn verblijfsdocumenten niet op orde had. De politie nam de planten, stekjes en het bijbehorend apparatuur in beslag voor vernietiging. De politie doet onderzoek wie verantwoordelijk is voor de kwekerijen.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.