Twee jongens aangehouden na ruzie die uitmondt in steekpartij | Regio15.nl

Twee jongens aangehouden na ruzie die uitmondt in steekpartij

Delft - De recherche van Bureau Delft doet onderzoek naar een vechtpartij op vrijdagavond 4 mei, waarbij een jongen zwaargewond raakte. Hierbij werden twee verdachten aangehouden. Desondanks wil de politie graag in contact komen met getuigen.


Rond 23.00 uur werden politieagenten op de Jacob Gerritstraat aangesproken door omstanders dat er een ruzie had plaatsgevonden op de Kromstraat. Daar bleek dat beveiligingsmedewerkers twee jongens (een 17-jarige Hagenaar en een 19-jarige jongen uit Delft) hadden aangehouden. De twee jongens hadden kort daarvoor ruzie gezocht met jongeren, die bij een pinautomaat op de Markt stonden. Hierbij hadden ze gedreigd iemand neer te steken. Op de Kromstraat zochten ze vervolgens ruzie met een andere groep jongeren. Er ontstond een vechtpartij, waarna de jongeren wegliepen. Later bleek dat de verdachten vervolgens achter hen aan zijn gegaan; de 17-jarige jongen werd in zijn rug gestoken. De Delftenaar werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. De twee jongens werden aangehouden en zitten nog vast.

Omdat er meerdere ruzies plaatsvonden op verschillende locaties, zijn er mogelijk veel mensen getuige geweest. De recherche heeft inmiddels al een aantal van hen gesproken. Desalniettemin is de politie nog steeds op zoek naar andere mensen die getuige zijn geweest; in het bijzonder naar mensen die gezien hebben dat de 17-jarige jongen werd neergestoken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Delft, op telefoonnummer 0900-8844.