Buut winkeldief! | Regio15.nl

Buut winkeldief!

Den Haag - De politie hield maandag 14 mei om 11.30 uur in de Maetsuyckerstraat een 21-jarige Hagenaar aan als verdachte van winkeldiefstal.


Twee medewerkers van een supermarkt aan het Stuyvesantplein zagen dat de man de winkel verliet met goederen zonder dat hij deze had afgerekend bij de kassa. De medewerkers gingen achter de Hagenaar aan, die op het punt stond de tram in te stappen. De man verzette zich hevig waarbij de medewerkers licht gewond raakten. De Hagenaar wist zich los te rukken en rende vervolgens weg in de richting van de Pahudstraat. De medewerkers gingen er wederom achteraan, maar verloren hem uit het oog. Een getuige wees de medewerkers erop dat een man zich had verstopt in een portiek in de 2e Joan Maetsuyckerstraat. Hierop belden zij de politie.

Bij het zien van de agenten kwam de Hagenaar tevoorschijn en gaf zich over. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. In het portiek en op de vluchtroute lagen verschillende gestolen goederen. Camerabeelden uit de winkel bevestigden dat de man diverse goederen uit het winkel had gestolen. De man zit nog vast.