Straatrovers nemen de benen, politie zoekt getuigen. | Regio15.nl

Straatrovers nemen de benen, politie zoekt getuigen.

Zoetermeer - Twee nog onbekende mannen beroofden maandag 14 mei rond 14:30 uur een 15-jarige jongen van zijn mobiele telefoon. De beroving vond plaats op de Paul Scholterode ter hoogte van een supermarkt. De politie zoekt getuigen.


Het slachtoffer liep samen met een vriend over de Paul Scholtenrode, toen hij werd aangesproken door twee mannen. De daders spraken het slachtoffer aan en wilden graag een mobiele telefoon lenen om het ziekenhuis te bellen. Toen het slachtoffer zijn telefoon overhandigde, nam één van de daders direct de benen. Hij rende weg via het parkeerterrein richting de Rossinirode. Zijn handlanger liep rustig weg richting het Kentgensplein.

Signalement
Dader 1: Getinte jongen van ongeveer 17 - 18 jaar oud met een donker petje op zijn hoofd. Circa 170-175 cm. lang en droeg een spijkerbroek met een zwarte jas met kapuchon.

Dader 2: Negroïde jongen van ongeveer 17 – 18 jaar oud met een zwarte bandana om zijn hoofd. Circa 170-175 cm. lang en droeg een spijkerbroek met een blauw vest.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.